kaldata.comЕмбрионите, отгледани от стволови клетки, се използват за тестване на лекарства

...
kaldata.comЕмбрионите, отгледани от стволови клетки, се използват за тестване на лекарства
Коментари Харесай

Изкуствените ембриони са вече реалност

kaldata.com

Ембрионите, отгледани от стволови кафези, се употребяват за тестване на медикаменти и проучване на бременността. Но учените приканват да бъде неразрешено тяхното използваме за репродуктивни цели.

Изследователите от университета на Мичиган създадоха  модел, имитиращ ембрион в първите стадии на развиване . Те са сложили стволови кафези в специфична компютъризирана среда, в която по време на развиване на зародиша са подавани химически сигнали, стимулиращи образуването на едни или други тъкани.

Technology Review съобщи, че тази технология е създадена още преди няколко години. Към сегашен ден учените преобразуват в ембриони 90% от употребяваните стволови кафези.

Засега изкуствените зародиши живеят единствено няколко дни и не могат да се трансформират в човек. Но тази технология се развива доста бързо и не е надалеч денят, когато по неестествен път ще бъдат създавани ембриони, които нямат никакви разлики с истинските. Учените към този момент умеят да отглеждат ембриони на мишки, които се развиват в сурогатни майки. Но сходни опити с хора се смятат за напълно неетични.

Учените приканват управляващите да бъде позволено развъждането на изкуствени ембриони, тъй като това мощно ще подкрепи развиването на медицината и биологията. Но по едно и също време с това потреблението им с репродуктивни цели би трябвало да бъде строго лимитирано.

Без ясно дефинирани правила в тази област, абсурдът с първите генетично редактирани деца може още веднъж да се повтори.

Към сегашен ден в областта на регулирането на тези проучвания царува същински безпорядък. В Съединени американски щати да вземем за пример, работи поправката Дики-Уикър, съгласно която всеки „ организъм “ от човешки кафези се смята за ембрион. Отделно е политиката за ограничение на абортите и като цяло обстановката е прекомерно спорна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР